Яєчна шкаралупа. Застосування в лікувальних цілях
Здавна в лікувальних цілях використовувалися яйця або окремо їх шкаралупа. Останні дослідження вчених показали, що в ній міститься велика кількість мікроелементів, а головне — вона джерело легкоусвояемого кальцію. Тому і зараз для лікування багатьох захворювань використовується яєчна шкаралупа. Застосування її виправдане при нестачі кальцію, переломах, сколіозах і навіть алергії.
Склад яєчної шкаралупи унікальний. Він дуже близький до складу зубів і кісток. Вона містить багато елементів, яких нам не вистачає в їжі, наприклад молібден і кремній. Тому для нормального протікання всіх процесів в організмі людини необхідно час від часу вживати яєчну шкаралупу.
Багато хвороб людей виникають від кальцієвої недостатності. Зараз це захворювання століття. Крихкість кісток, руйнування зубів, остеопороз, рахіт у дітей, судоми і спазми, депресії і хронічна втома. Брак кальцію призводить також до частих застуд і герпесу. При всіх цих порушеннях може допомогти яєчна шкаралупа.
Застосування її призводить до нормалізації обміну речовин, зниження кислотності шлунка і стимуляції кроветворної функції кісткового мозку. Вона також корисна для захисту від радіації, оскільки не дає накопичуватися радіонуклідам. Вона зміцнює серцево-судинну систему, запобігає хворобам хребта, випаданню волосся і карієсу.
Брак кальцію може призвести до загострення алергії. Тому і в цьому випадку може допомогти яєчна шкаралупа. Застосування її при алергії визнається навіть лікарями. Найчастіше рекомендується змішувати товчену шкаралупу з лимонним соком. Це знижує прояви алергічних реакцій і очищає шкіру.
Часто використовується яєчна шкаралупа при переломах. Це прискорює процес загоєння та утворення нової кісткової тканини. Якщо приймати шкаралупу, то відновлення після будь-яких травм протікає набагато швидше.
При вагітності теж рекомендується яєчна шкаралупа. Застосування її сприяє пом’якшенню проявів токсикозу, зберігає матері зуби і волосся і допомагає правильному формуванню кісток дитини.
Про необхідність додаткового прийому кальцію відомо багатьом, але мало хто знає про те, що найкраще засвоюється цей мінерал з яєчної шкаралупи. Вона корисна в будь-якому віці, навіть дітям після року для профілактики рахіту і правильного формування зубів і кісток. Тому всі батьки повинні знати, як приймати яєчну шкаралупу.
Для лікування потрібно використовувати тільки свіжі яйця, причому краще домашні, а не магазинні. Їх потрібно вимити в теплій воді з милом і прокип’ятити не більше 5 хвилин, інакше користі буде менше. Гостилі яйця потрібно очистити, знявши зі шкаралупи внутрішню плівку. Щоб це було зробити простіше, після варіння їх потрібно помістити під струмінь холодної води.
Висушену на повітрі шкаралупу потрібно витолоч у ступці. Кавомолкою для цього користуватися не рекомендується. Зберігати порошок слід у сухій скляній банці, що щільно закривається кришкою. Щодня потрібно приймати по половині чайної ложки товченої шкаралупи. Можна змішувати її з нежирним сиром або гасити натуральним лимонним соком. Так вона краще засвоюється.
- Попередня
- Наступна