Трава снитиме: корисний вплив на організм і застосування рослини
Зустрічається ця рослина в нашій країні практично на будь-якій території. Бур’ян, лікарська культура і кулінарна добавка — всі ці визначення увібрала в себе трава скиглити. Корисні властивості її невідомі садівникам, тому вони ведуть боротьбу зі знищення рослини на садових ділянках. Має вона й інші назви: серце, дідельник, снитки, яглиця. Багато хто і не знає, як виглядає трава скиглити. Це — непримітна і невибаглива рослина, яку можна побачити біля дороги, на дачі, в лісі, в місті.
Чим багата скиглість
Рослина містить речовини, що благотворно впливають на організм людини:
•
флавоноїди (кемферол, кверцитин); •
калій; •
залізо;
• марганець; • магній; • мідь;
• бір; • вуглеводи (фруктоза, глюкоза);
•
природні антибіотики;
•
вітамін
С.
Крім цього, і натуральні пестициди має в своєму складі трава снити. Корисні властивості культури спрямовані на профілактику ракових і грибкових захворювань. Кумарини, що входять до неї, здатні знизити кількість холестерину в крові, надати підтримку нервовій системі і зміцнити капіляри.
Трава снитиме: корисні властивості культури
Ранньою весною, у квітні місяці, з’являються перші листочки на рослині. Щоб застосувати в лікувальних цілях, слід збирати їх, поки вони не встигли розкритися. У кулінарії траву використовують, починаючи з літа і закінчуючи восени. Щоб вона містила максимальну кількість корисних вітамінів, її необхідно скашувати кілька разів на сезон.
Лікарська трава скиглити застосовується в народній медицині, як засіб:
• протизапальне; •
ранозаживаюче; •
кровоочисне;
• знеболювальне; •
кровотворне;
• сечогінне.
Володіючи таким комплексом сприятливих дій, культура застосовується для лікування безлічі хвороб:
• підагри; •
суглобових захворювань; • хвороб сечового міхура; •
захворювань нирок;
• для чищення організму від шлаків;
• хвороб шлунка та кишківника; • гастриту;
• грибкових уражень;
• запалення передміхурової залози;
• рожистих запалень;
•
запалення придатків.
Трава скиглити, корисні властивості якої (в поєднанні з ревенем і кольором терну) надають м’яку слабку дію, широко застосовується для лікування запорів у дітей. Наприклад, це захворювання виникає у найменших, особливо після вживання антибіотиків. М «яка дія рослини легко усуває цю проблему.
Застосування культури в кулінарії
Траву можна заготовити самостійно, засушивши її в провітрюваному приміщенні, не допускаючи проникнення сонячних променів. Використовують її для цілющих рецептів або як добавку в перші страви як приправу. У свіжому вигляді траву застосовують у супах. Для цього збирають молоді світло-зелені втечі. Також скиглою замінюють капусту при приготуванні щей. Тільки слід враховувати, що рослина дуже ніжна, тому довго варити її не варто. Також скиглити виступає одним з інгредієнтів при приготуванні окрошки. Можна додавати її до салату в комбінації з листям одуванчика і крапиви, тільки попередньо потрібно ошпарити компоненти окропом.
Вживання рослини в їжу дозволить підтримати здоров’я і запобігти розвитку безлічі хвороб.
- Попередня
- Наступна