Содержимое

Специфічні особливості та калорійність: лапша рисова

Здоров’я Перегляди: 35

Кожна нація має свої гастрономічні смаки і пристрасті. Одна з найпопулярніших страв у азіатських жителів — китайська рисова локшина. Зазвичай вона виготовляється з рисового борошна. Основними її перевагами є нейтральний смак, пружність і хороша поєднуваність з іншими продуктами. Рисова локшина варена калорійність має невелику.

  • З чого робиться
  • «Скляна» локшина
  • Харчова цінність фунчози
  • Склад фунчози
  • Де купити
  • Як приготувати
  • «Скляна» локшина для дитячого харчування
  • Фунчоза під час посту


З чого робиться

Для виготовлення китайської локшини використовується крохмаль. В ідеалі це крохмаль від бобів мунг, але зараз використовуються більш дешеві варіанти, наприклад кукурудзяні і картопляні інгредієнти. Також застосовується борошно будь-яких бобових. Купити таку локшину можна в сушеному вигляді і використовувати при приготуванні смачних салатів і супів.

«Скляна» локшина

Китайську рисову локшину ще називають фунчозою. Зовнішній вигляд її досить оригінальний — загадкові ультратонкі напівпрозорі нитки. Таку локшину прозвали скляною через те, що вона набуває прозорості.

Харчова цінність фунчози

Всіх споживачів цікавить її енергетична цінність. Китайська рисова локшина, калорійність якої 338 ккал на 100 грам продукту, користується великим попитом і у вітчизняних споживачів. Не бійтеся такого змісту калорій. Для всіх, хто стежить за своїм здоров’ям і фігурою, вона є чудовим продуктом.

Цей компонент незамінний для всіх, хто дотримується дієти і кому важлива мінімальна калорійність.

Лапша рисова — прекрасна основа для кулінарних експериментів. Вона є найбільш традиційним компонентом багатьох салатів, закусок, китайських супів.

Склад фунчози

У складі фунчози міститься близько 75% крохмалю, її поживна цінність висока. Тут міститься майже весь комплекс вітамінів групи В, які необхідні організму людини для нормального функціонування нервової системи, клітинного метаболізму.

У ній міститься багато мінеральних речовин:

  • селен;
  • цинк;
  • залізо;
  • калій;
  • фосфор.

Всі речовини в комплексі добре впливають на стан здоров’я людини. Її користь відома всьому світу. Вона містить унікальні складні вуглеводи, їх велика кількість забезпечує м’язові тканини людини потрібною енергією. Особливо вона необхідна спортсменам і людям, чия робота пов’язана з фізичними навантаженнями.

Парадоксально, але це продукт для форми і настрою! Мінімальна кількість солі в його складі дозволяє вживати його людям із захворюваннями судин, нирок і серця.

Продукт ідеальний для дітей і літніх, оскільки дуже добре засвоюється.

Де купити

Знайти фунчозу зовсім нескладно. Навіть у нас вона продається в кожному магазині і супермаркеті. Якісний продукт відрізняється майже прозорим кольором. Не беріть каламутну, злиплу і білу локшину.

Як приготувати

Локшину зазвичай не варять, а просто замочують приблизно на півгодини в гарячій воді, безпосередньо перед готовністю основної страви, до якої вона буде гарніром. Дуже смачні поєднання з дарами моря, обсмаженим м’ясом і овочами. Відварена або копчена курка є ідеальним варіантом.

Добре поєднується за смаковими характеристиками з редькою, огірком і редисом. Страви з китайською локшиною заправляють традиційним соєвим соусом. Якщо для вас важлива калорійність, локшина рисова не зробить страву сильно важкою. У її складі майже немає жирів.

«Скляна» локшина для дитячого харчування

Цей продукт дуже багатий на корисні вітаміни і мінерали, тому його можна використовувати для дитячого харчування в складі салатів і в якості гарніру. Звичайно, не варто забувати, що для приготування дитячих страв потрібно додавати мінімальну кількість солі та спецій. Фунчоза легко і швидко засвоюється організмом малюка. Для активного життя ваша дитина отримає їжу, що містить необхідну калорійність. Лапша рисова є компонентом дуже багатьох страв.

Фунчоза під час посту

У культурі та релігії багатьох народів є пости, під час яких діють різні обмеження. Досить часто зустрічаються заборони на вживання продуктів тваринного походження.

Фунчоза — продукт, зроблений з рослинних компонентів. Оскільки вона чудово поєднується з овочами, соусами і приправами, вам буде зручно урізноманітнити своє меню.

Під час посту людям особливо важлива калорійність. Лапша рисова посприяє отриманню потрібної кількості мікроелементів.

Зараз багато людей дуже стурбовані здоровим харчуванням. Активно шукають корисні та малокалорійні продукти. Фунчоза — незамінний компонент, смак та інші корисні властивості якого перевірені століттями. З часом вона займе своє місце в меню кожної сім’ї. Яскраві і різноманітні страви з локшиною стануть окрасою наших столів і в будні, і в свята. Якщо ви ще не пробували фунчозу, то варто проявити кулінарний авантюризм і приготувати з неї щось смачне і корисне для всієї сім’ї. Не бійтеся експериментувати!

Добавить комментарий